Помощ за цивилните и армията и разследване за извършени от Русия

...
Помощ за цивилните и армията и разследване за извършени от Русия
Коментари Харесай

Напрежение: Берлин се обиди на Зеленски, защо

Помощ за цивилните и армията и следствие за осъществени от Русия военни престъпления  - това бяха главните цели на визитата на президентите на Полша, Литва, Латвия и Естония в Киев. 

Визатата обаче провокира различия измежду съдружниците. Берлин изрази неодобрение, че немският президент е получил отвод да посети украинската столица поради поддръжката му за газопровода " Северен поток 2 " и близки връзки с Русия обратно във времето. 

Украйна отхвърли изказванието на вестник " Билд ", че немският президент е нежелателен посетител в Киев.  " Уважаваме немските политици и е значимо те да дойдат в верния миг. Историята е малко объркана. Не знам тъкмо какви опити са били правени за обмисляне на тази аудиенция, тъй като през днешния ден четирима президенти дойдоха в Киев с трен. Доколкото разбирам, е било опит при тях да бъде качен още един ", сподели съветникът на президента Зеленски Сергей Лесченко.

На фона на дипломацията сраженията в Мариупол не престават. Москва заяви, че над 1000 украински бойци са се предали, само че Киев разгласи, че батальонът " Азов " към момента пази пристанищния град. Жителите му разказват претърпяното като същински пъкъл.

" Всички здания бяха разрушени или имат дупки по тях, имаше мъртви тела на улицата ", споделя Анна.

Огромен е броят на цивилните жертви в Мариупол, настояват украинските управляващи. 

" По наши изчисления броят на цивилните жертви е достигнал 21 хиляди в Мариупол. Има доказателства, че тела изчезват от улиците. Има места, където те крият телата и считат да унищожат доказателствата за мъчения. Наричаме го геноцид. Наричаме го военни закононарушения ", споделя Вадим. 

За следващ път президентът на Украйна съобщи, че дейностите на съветските войски са гнет против цивилните жители.

" В атакуваните украински градове са убити десетки хиляди. Срещу жилищни региони и цивилни здания съветската войска употребява всевъзможни типове артилерия, ракети, бомби, в това число и фосфорни, както други неразрешени муниции ", прибавя той.

Засега обаче Съединените щати не могат да потвърдят информацията, че Русия е употребила химическо оръжие в Мариупол.

" Не сме в положение да потвърдим каквото и да е, не мисля, че и украинците могат ", сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

За първи път от началото на инвазията американският президент публично назова войната в Украйна геноцид.

" Бюджетът на вашето семейство, опцията да заредите резервоара си, нищо от това не трябва да зависи от това дали един деспот афишира война и прави геноцид на другия завършек на света ", съобщи Байдън.

Президентът приказва за увеличаващите се в световен мащаб цени на енергийните източници и желанието на от ден на ден страни по света да понижат енергийната си взаимозависимост от Русия. 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР